Engels

WESTERSTORM

Galerie Westerstorm is een platform voor hedendaagse kunst. De natuur en een vlucht uit het alledaagse als thema. De voormalige smederij aan de Waddenkust functioneert als expositieruimte, atelier en ontmoetingsplek. Sinds de opening in 2017 heeft Westerstorm naast diverse groepsexposities solo presentaties laten zien van ERIK VAN ROTTERDAM, MARJO POSTMA, HILLEGON BRUNT, ANNEKE SAVERT, LIA SMID, E. PIETERSEN (zepworks.nl), DORITA SAVERT, NYNKE DEINEMA en ANYA JANSSEN.

Adres: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK, Friesland, Nederland / open op afspraak 0518 850 631 en tijdens Slikwerk Atelierroute op zaterdag 16 en zondag 17 juli van 11-18 uur / www.galeriewesterstorm.nl

 

Galerie Westerstorm
Galerie tuin
E.Pietersen
Galerie Westerstorm

 

IN THE GARDEN OF MY MIND 03

MICHEL BOEKHOUDT, ANYA JANSSEN, E. PIETERSEN, TAMARA STIENSTRA en DORITA SAVERT

zaterdag 16 juli t/m zaterdag 10 september 2022

IN THE GARDEN OF MY MIND is een project waarbij de perceptie van het individu wordt onderzocht door middel van een imaginaire tuin. De interpretatie, selectie en organisatie van zintuiglijke informatie zorgt voor een constante verandering in deze tuin. Foto's worden bewerkt, video's toegevoegd en kunstenaars uitgenodigd om uiteindelijk een nieuw beeld van de werkelijkheid neer te zetten.

Uitgelicht: MICHEL BOEKHOUDT

In de schilderijen van MICHEL BOEKHOUDT worden visuele citaten uit de hedendaagse populaire cultuur, de wereld van communicatie en advertising en kunstgeschiedenis zonder onderscheid gedownload en toegeëigend om met een schijnbaar perfect gecontroleerde onstuimigheid neergezet te worden. De citaten worden gereannexeerd en bevrijd van hun commerciele context. Een hedonistisch mengsel van een manische collectie samples terug uitgespuwd op het doek. Een bijna ongrijpbare orchestratie van beelden die de toeschouwer bombarderen. De elementen drijven over elkaar en uit het kader, alsof de kijker een bevroren frame van een constant bewegende wereld ziet.

Het gaat zeker niet over de herkenning van elk beeld afzonderlijk, maar om de dialoog tussen de beelden binnen het schilderij op de grens van abstractie en figuratie. Door dislocatie en reconfiguratie van deze elementen wordt een abstracte reflectie gegeven op het hedendaagse leven en onze onbevredigbare zucht naar beelden. Het doel is niet zozeer om te behagen, maar om de toeschouwer uit te dagen en en tegelijkertijd vragen te stellen omtrent authenticiteit, culturele en economische waardes, kijken, zien en perceptie in het algemeen.

www.michelboekhoudt.com

 

LUCIDITY Michel Boekhoudt

MICHEL BOEKHOUDT, Lucidity, acrylic on canvas, 160 x 220 cm.

 

 

PUBLICATIES OVER GALERIE WESTERSTORM

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 9 juli 2021

LC Nynke Deinema


Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, dinsdag 21 juli 2020

LC Lia Smid

 

Leeuwarder Courant, Renske Bakker, vrijdag 1 november 2019

Brunt Leeuwarder Courant

 

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 17 mei 2019

Galerie Westerstorm

 

Leeuwarder Courant, Susan van den Berg, vrijdag 6 april 2018

Susan van den Berg