Engels

WESTERSTORM

Galerie Westerstorm is een platform voor hedendaagse kunst. Beeldend Kunstenaars worden uitgenodigd om op deze unieke locatie aan de Friese Waddenkust op onderzoek te gaan. Er worden wisselende exposities georganiseerd van diverse kunstenaars in verschillende disciplines. De natuur en een vlucht uit het alledaagse als thema. Westerstorm heeft solo presentaties laten zien van ERIK VAN ROTTERDAM, MARJO POSTMA, HILLEGON BRUNT, ANNKE SAVERT, LIA SMID, E. PIETERSEN (zepworks.nl), DORITA SAVERT en NYNKE DEINEMA.

Galerie Westerstorm: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK openingstijden: op afspraak 0518 850 631 donderdag, vrijdag en zaterdag 12:00 - 17:00 uur.

 

Galerie Westerstorm
Galerie tuin
Gallerie expositie
Juttersgoud

AGENDA 2021

NYNKE DEINEMA - 3 juli 2021 t/m 14 augustus 2021

Nynke Deinema

foto: NYNKE DEINEMA, Bildt-gebaren nr 7, 2021

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de nieuwe expositie van Nynke Deinema. Afgelopen november arriveerde Nynke Deinema op het Bildt, een kuststrook aan de Waddenzee en een van de oudste Nederlandse polders die ooit deel uitmaakte van de Middelzee. Voor Galerie Westerstorm creëerde Deinema het project Bildt-Gebaren, geïnspireerd door het Bildt en de zeggingskracht van non-verbale communicatie.

Het lichaam staat centraal in het werk van Deinema en functioneert als ruw materiaal om mee te communiceren en om emoties, ideeën, verlangens en angsten op te wekken. Voor Bildt-Gebaren verkennen haar handen zoekenderwijze het dijklichaam en fungeren als bemiddelaar tussen het landschap en het menselijk lichaam. Deze verkenning legt zij vast met haar camera en middels het abstraheren en bewerken van beeldmateriaal gaat Deinema op zoek naar de schoonheid van imperfecties. In intuïtieve, ritmische bewegingen gaat zij over het fotopapier en benadrukt zij de rauwheid. De bewerkingen vormen een emotioneel tactiele laag waarbij ruwe witte randjes tevoorschijn komen vanuit de achterzijde van het fotopapier en zowel worden aangezet als verzacht door pasteltinten. Het geregistreerde beeldmateriaal vormt ook de basis voor enkele fotomobielen, die worden uitgelokt om zich voort te bewegen door de langslopende bezoeker en het blazen van de westenwind.

Volgens Deinema vormt het landschap als het ware een huid, de huid van de aarde. Als een huidlaag bedekt de natte, gerimpelde klei en het zachte gras het dijklichaam. De connectie tussen het landschap en het lichaam wordt nog kennelijker in de door haar handen samengeperste Bildtse klei met waddenklei, welke zij vormt tot keramische objecten en beschilderd met goudluster om het contrast met de ruwe klei te accentueren.

Met Bildt-Gebaren verweeft Deinema de zeggingskracht van non-verbale communicatie met een landschap dat niet overmatig mag spreken. Nynke Deinema is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

 

ANYA JANSSEN - 21 augustus 2021 t/m 2 oktober 2021

 

Anya Janssen


foto: ANYA JANSSEN, Is this real? 2, 2020, 180 x 120 cm, olieverf op linnen, courtesy Torch gallery Amsterdam.

 

PUBLICATIES OVER GALERIE WESTERSTORM

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 9 juli 2021

LC Nynke Deinema


Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, dinsdag 21 juli 2020

LC Lia Smid

 

Leeuwarder Courant, Renske Bakker, vrijdag 1 november 2019

Brunt Leeuwarder Courant

 

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 17 mei 2019

Galerie Westerstorm

 

Leeuwarder Courant, Susan van den Berg, vrijdag 6 april 2018

Susan van den Berg