Engels

WESTERSTORM

Galerie Westerstorm is een platform voor hedendaagse kunst. Er worden wisselende exposities georganiseerd van diverse kunstenaars in verschillende disciplines. Westerstorm is gevestigd in een voormalige smederij aan de Friese Waddenkust en functioneert als expositieruimte en atelier. Kunstenaars kunnen zich hier door de bijzondere locatie verdiepen in hun werk waarbij het onderzoek centraal staat.

Thema; De natuur en een vlucht uit het alledaagse. In stock: Dorita Savert

Open op afspraak 0518 850 631 en 13/14 juli 13:00-18:00 uur tijdens Slikwerk Atelierroute, Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK, Nederland.

 

Galerie Westerstorm
Galerie tuin
Gallerie expositie
Juttersgoud

A  G  E  N  D  A    2  0  1  9   

ERIK VAN ROTTERDAM  11 maart - 5 mei
erikvanrotterdam.nl

MARJO POSTMA  13 mei - 14 juli
marjopostma.nl

HILLEGON BRUNT  9 september - 17 november
hillegonbrunt.nl

In the Garden of My Mind  25 november - 22 december
een eclectische verzameling van diverse kunstenaars

Marjo Postma

Marjo Postma, Zonder Titel, 2019, potlood op papier, 150 x 240 cm.

MARJO POSTMA

Nieuwe Ontmoetingen

In haar werk doet zij verslag van haar avonturen, dromen en ontmoetingen, van wat haar ogen zien en haar geest verzint. De natuur is haar inspiratiebron, alles wat beweegt, in de lucht, op de grond, planten, bomen en onder water; met haar potlood is ze bezig met natuurlijke vormen om haar eigen wereld te creëren. Vooral de onderwaterwereld heeft haar grote interesse: alles vliegt onder het wateroppervlak, haar hoofd dompelt zich onder, samen met de algen en de tijdloze meeuwen. Van een detail kan ze een nieuwe zelfstandige entiteit maken: het gaat een eigen leven leiden.
“Ver van het verstand, als natuurlijke vormen: wortels, nieren, longen; functioneel en evenwichtig. Met loerende roze kwallen in het frisse en transparante. Schijnsels en amoebes die zich vermenigvuldigen om zich in haar brein te nestelen. De goedaardige monsters komen langzaam naar boven uit haar zoekende potlood.”
Voor deze expositie heeft Postma zich laten inspireren door de imaginaire ontmoetingen die ze heeft op het Wad.

Marjo Postma is afgestudeerd aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en is winnaar van de prestigieuze kunstprijs Prix de Rome.


Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 17 mei 2019

Galerie Westerstorm

 

Leeuwarder Courant, Susan van den Berg, vrijdag 6 april 2018

Susan van den Berg