Engels

WESTERSTORM

In een voormalige smederij aan de Friese Waddenkust organiseert Galerie Westerstorm wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. De natuur en een vlucht uit het alledaagse als thema. Westerstorm heeft solo presentaties laten zien van ERIK VAN ROTTERDAM, MARJO POSTMA, HILLEGON BRUNT, ANNEKE SAVERT, LIA SMID, E. PIETERSEN (zepworks.nl), DORITA SAVERT, NYNKE DEINEMA en ANYA JANSSEN.

Adres: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK, Friesland, Nederland. Open op afspraak via 0518 850 631 donderdag, vrijdag en zaterdag 12:00 - 17:00 uur. Met een afspraak kun je vooraf een dag en tijdstip reserveren om veilig de galerie te bezoeken. Wij werken met een tijdslot per afspraak van 30 minuten. U bent van harte welkom!

 

Galerie Westerstorm
Galerie tuin
Gallerie expositie
Juttersgoud

AGENDA 2021

ANYA JANSSEN - 21 augustus t/m 2 oktober 2021

Anya Janssen

foto: ANYA JANSSEN, The Visitors 5, 2014, 60 x 80 cm., olieverf op linnen.

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de expositie Zachte Krachten van Anya Janssen met schilderijen, tekeningen en piezo-prints. De realistische, virtuoos geschilderde doeken van Anya Janssen doen denken aan film stills. Ze lijken een vluchtig, betekenisvol fragment uit een onbestemd maar toch vertrouwd voorkomend verhaal waarvan de plot ongewis blijft. Haar protagonisten, vaak afgebeeld in sprookjesachtige, surreële settings, zijn zo minutieus gekarakteriseerd dat je denkt ze te herkennen, maar hun identiteit blijft even ambigue als het drama waarin ze figureren.

Het is Janssen dan ook niet te doen om het vertellen van een eenduidige geschiedenis, maar eerder om te raken aan de onkenbare wereld die schuilgaat achter het zintuiglijke waarneembare. Ze maakt binnen de vier hoeken van het schilderij een werkelijkheid voelbaar waarin alles stroomt en een voortdurende metamorfose ondergaat. Een werkelijkheid die zich onttrekt aan de symbolische orde van de taal, en waarin goed en kwaad, bloei en verval, heden en verleden geen tegenstellingen zijn maar manifestaties van één en hetzelfde. Een wereld waarvan we door de esthetische overtuigingskracht van haar werk een glimp kunnen opvangen.

Ook Anya Janssen's meest recente werk is een viering van de schoonheid die te vinden is in de tijdelijke aard van het bestaan. Een serie intieme portretten van haar studenten, een groep jongvolwassenen die in haar ogen een hoopvolle toekomst vertegenwoordigen in een tijd vol onzekerheden. Zij lijken misschien dromers 'met hun hoofd in de wolken' maar ze bezitten 'zachte krachten' om de wereld te veranderen.

www.anyajanssen.com

Tijdens Open Monumentendag zaterdag 11 september is Galerie Westerstorm vrij toegankelijk en hoef je niet te reserveren. Binnen de openingstijden van 12 - 17 uur kun je gewoon binnenlopen.

 

 

 

PUBLICATIES OVER GALERIE WESTERSTORM

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 9 juli 2021

LC Nynke Deinema


Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, dinsdag 21 juli 2020

LC Lia Smid

 

Leeuwarder Courant, Renske Bakker, vrijdag 1 november 2019

Brunt Leeuwarder Courant

 

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 17 mei 2019

Galerie Westerstorm

 

Leeuwarder Courant, Susan van den Berg, vrijdag 6 april 2018

Susan van den Berg