Engels

WESTERSTORM

Galerie Westerstorm is een platform voor hedendaagse kunst. De natuur en een vlucht uit het alledaagse als thema. De voormalige smederij aan de Waddenkust functioneert als projectruimte voor onderzoek en experiment. Sinds de opening in 2017 heeft Westerstorm werk laten zien van o.a. ERIK VAN ROTTERDAM, ANNEKE SAVERT, MARJO POSTMA, LIA SMID, HILLEGON BRUNT, E. PIETERSEN, NYNKE DEINEMA, ANYA JANSSEN, DORITA SAVERT, HILDE TEMPELMAN, MICHEL BOEKHOUDT, HANS JAKOBS, ANNEKE DEKKERS en LUCIE DE BLECOURT.

Adres: Oudebildtdijk 1160, 9075NN WESTHOEK, Nederland. Open op afspraak via 0518 850 631 / www.galeriewesterstorm.nl / galeriewesterstorm@gmail.com

 

Galerie Westerstorm
Galerie tuin
E.Pietersen
Galerie Westerstorm

 

HANS JAKOBS & ANNEKE DEKKERS
8 juni - 21 juli 2024

Springen Duiken

HANS  JAKOBS Springen en Duiken 12 schilderijen van verschillende duik- en springplanken in zwembaden. Het standpunt zou een drone kunnen zijn met een vaste verticale camera. Door de rimpeling van het water lijkt de bodem een grillig, ongeordend tegelpatroon, maar dit is schijn. Op de bodem neergedwarrelde bladeren, het zand en het gras van de speelweide blijven goed zichtbaar. De twaalf schilderijen vormen één geheel. 12 canvas / houten frames. Afmeting: 20 x 20 cm. Techniek: acrylverf / vernis hoogglans. 12 schilderijen uit de privé collectie van de kunstenaar, met alle hoffelijkheid voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven aan Galerie Westerstorm.

ANNEKE DEKKERS In de werken van Anneke Dekkers toont zij de fascinatie voor beweging. Zij laat zich inspireren door de steeds doorgaande golfbeweging van water, rimpelingen van reflecties. Alles geaccentueerd door en met garens. De vervormingen en vertekeningen door de beweging zorgt voor een verandering van beeld. Het borduren in het werk is een onmisbaar element. De garens leggen accenten en vestigen de aandacht op bepaalde details. De beweging wordt daardoor versterkt.

 

PUBLICATIES OVER GALERIE WESTERSTORM

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 9 juli 2021

LC Nynke Deinema


Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, dinsdag 21 juli 2020

LC Lia Smid

 

Leeuwarder Courant, Renske Bakker, vrijdag 1 november 2019

Brunt Leeuwarder Courant

 

Leeuwarder Courant, Gitte Brugman, vrijdag 17 mei 2019

Galerie Westerstorm

 

Leeuwarder Courant, Susan van den Berg, vrijdag 6 april 2018

Susan van den Berg